انتخاب مرکز آموزشی ، درمانی و تحقیقاتی معتضدی به عنوان اولین بیمارستان دوستدار مادر در کشور

وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی طی نامه ای مرکز آموزشی ، درمانی و تحقیقاتی معتضدی را به عنوان اولین بیمارستان دوستدار مادر در کشور معرفی نمود. در این نامه ضمن تشکر از زحمات معاون درمان دانشگاه و کارشناسان مامایی آن معاونت ، هسته آموزشی دانشگاه ، رئیس بیمارستان ، مدیر گروه مامایی ، کارشناسان مامایی و پرسنل بیمارستان اهم فعالیتهای انجام شده توسط این مرکز به شرح ذیل بیان گردیده است :

1. رعایت حریم خصوصی مادران و اجازه حضور همسر در واحد لیبر

2. برنامه ریزی برای کاهش مداخلات غیر ضروری حین لیبر و زایمان

3. استفاده از روش دارویی بی دردی (انتونکس) در حدود پنجاه درصد از زایمانها

4. استفاده از روشهای غیر دارویی کاهش درد زایمان مانند لیبر ، زایمان در آب و ماساژ

5. برنامه ریزی برای کاهش سزارین در خانمهای با بارداری اول

6. انجام زایمانها توسط ماما با نظارت پزشک متخصص زنان و زایمان

7. برگزاری کلاسهای آمادگی زایمان برای مادران

8. حضور همراه آموزش دیده در اتاق لیبر و زایمان

9. انجام سزارین با اندیکاسیونهای علمی و بر اساس سیر لیبر

در سال 89 از تعداد 4983 زایمان انجام شده ، تعداد 3413 مورد (5/68درصد) زایمان طبیعی و 1570 مورد (5/31 درصد) سزارین بوده است و از تعداد کل زایمانهای طبیعی 782 مورد (9/22درصد) زایمان فیزیولوژیک بدون مداخله انجام شده است.

لذا با توجه به مستندات و شواهد فوق ، بیمارستان معتضدی حائز شرایط دریافت لوح بیمارستان دوستدار مادر به عنوان اولین بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی و ده بیمارستان اول کشور انتخاب گردیده است.