دلمه باید تا آخر طبخ از هم نپاشد و کاملاًٌ درسته بماند و مواد داخل آن خارج نشود. برای این منظور باید حرارت زیر دلمه ملایم باشد و مقدار آبی که برای پختن آن مصرف می شود به تدریج از کنار ظرف داخل دلمه ریخته شود و بعد از پخته شدن آب دلمه باید کاملاً تبخیر گردد.
دلمه برگ مو:
مواد لازم:
1- برگ مو نیم کیلو
2- گوشت چرخ کرده نیم کیلو
3- سبزی دلمه (تره جعفری نعناع ترخان پیازچه) نیم کیلو
4- برنج 150 گرم
5- پیاز سرخ کرده 3 تا چهار قاشق سوپ خوری
6- آبغوره یک استکان
7- عسل 2 قاشق سوپ خوری
8- روغن 150 گرم
9- نمک و فلفل زرد چوبه به مقدار کافی
طرز تهیه:
برگ موها را در مقداری آب و نمک قرار می دهیم و به مدت 2 دقیقه می جوشانیم وقتی که برگ موها کمی نرم شد در صافی می ریزیم تا آب آن برود و سرد شود. دو عدد پیاز را خرد و با روغن سرخ می کنیم تا طلائی رنگ شود. بعد گوشت را داخل پیاز می ریزیم و بهم می زنیم تا کمی سرخ گردد و آب گوشت هم کشیده شود. سپس سبزی را ریز خرده کرده و به آن اضافه می کنیم. برنج که قبلاً جوشانده و نیم پز شده است را به مایه اضافه می کنیم و در آخر آبغوره نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم به مایه اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا آبش کشیده شود و به روغن بیفتد عسل را اضافه می کنیم و مایه را هم می زنیم دو قاشق روغن در ظرف مناسبی می ریزیم و دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف می چینیم برگ ها را دو عدد دو عدد داخل هم قرار میدهیم. بطوریکه شکاف برگها گرفته شود بعد کمی از مایه دلمه را وسط برگ می ریزیم و اطراف برگ را روی هم می گذاریم و دلمه را محکم می پیچیم البته باید دقت کرد که دلمه ها کوچک و ظریف پیچیده شوند. دلمه ها را نزدیک هم یعنی بدون فاصله در ظرف روی برگها می چینیم و دو سه تا قاشق روغن کنجد روی آن می دهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می ریزیم می توانیم بشقابی کوچکتر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار دهیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دلمه بپزد. دلمه برگ مو را می توان بدون عسل هم تهیه نمود.