داروهای ضد چاقی عوارض جانبی زیادی دارد
بیشتر افرادی که اضافه وزن دارند، تنها با تغییر رژیم غذایی و افزایش فعالیت فیزیکی و ورزش می توانند به وزن مطلوب دست یابند.
به گزارش خبرنگار وب دا از دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دکتر سید محمد تقی منصوری مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی این دانشگاه با اعلام این خبر گفت: امروزه، شیوع روز افزون چاقی، باعث افزایش تبلیغات و شایعات زیادی در مورد داروهای ضد چاقی شده و متاسفانه مصرف اینگونه داروها را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه مصرف بسیاری از این داروها برای کاهش وزن اعم از شیمیایی یا گیاهی، غیر مجاز و ناسالم است، افزود: مصرف این داروها حتی در موارد مجاز نیز دارای عوارض جانبی زیادی بوده و موارد منع مصرفی دارندکه تجویز آنها توسط پزشک الزامی است.
دکتر منصوری خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به مصرف دارو برای کاهش وزن، باید توجه داشته باشیم که مصرف دارو زیر نظر پزشک و آن هم درشرایط خاص توصیه شود و افرادی که برخلاف رژیم غذایی مناسب و ورزش در یک دوره سه ماهه، همچنان اضافه وزن دارند و یا افرادی که به جز اضافه وزن، دچار بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و فشار خون باشند، می توانند زیر نظر پزشک از این داروها استفاده کنند.
مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان اینکه داروهای گیاهی مورد استفاده باید حتما داری شناسنامه دارویی و مجوز وزارت بهداشت برروی جلد دارو باشد تصریح کرد: بسیاری از تولید کنندگان غیر مجاز این داروها، گاه مواد مضری که قادر به کاهش وزن باشند را به این فرآورده ها اضافه می کنند و برروی جلد دارو نیز نامی از آنها نمی برند.
دکتر منصوری منظور از شناسنامه دارویی را، ترکیبات موثره، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، سری ساخت و مجوز وزارت بهاشت عنوان کرد و افزود: داروهای گیاهی فاقد شناسنامه دارویی به دلیل عدم اطمینان از شرایط تولید و یا وجود مواد مضر، غیر قابل مصرف اند.
دکتر منصوری در مورد داروهای غیرگیاهی نیز گفت: داشتن مجوز بهداشت اینگونه داروها ، برای اطمینان از اصالت آنها ضروری است.